Reis met de trein naar het centrum van Londen!

Eerlijk is eerlijk. Vliegen is de snelste manier om je weekend in Londen te starten. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Reis bijvoorbeeld eens met de trein! Dat is relaxed én je bent meteen in het centrum van Londen.

Heb jij last van vliegangst? Dan is reizen met de trein helemaal zo gek nog niet. Geen gedoe met parkeren op Schiphol en je hoeft niet in de rij te staan om je koffer in te checken. Je stapt simpelweg de trein in en gaat heerlijk achterover leunen. Neem de tijd om tijdens je treinreis eindelijk eens dat boek uit te lezen, haal je digitale hulpmiddelen uit je tas en luister naar je favoriete afspeellijst of houd een filmmarathon.

Hoe lang duurt de treinreis naar Londen?

Duurt reizen met de trein te lang? Dat valt best mee. Vanaf Amsterdam Centraal ben je binnen 5 uur in het centrum van Londen. En vanaf Rotterdam duurt de treinreis slechts 4,5 uur. Vliegen is wellicht sneller, maar houd er rekening mee dat veel vluchten niet rechtstreeks naar Londen City vliegen. Naast de uren die je voor vertrek kwijt bent aan wachten en inchecken, moet je ook nog extra uren incasseren om van het vliegveld in Londen naar je eindbestemming te reizen. De trein zet je netjes af op station London St. Pancras, precies in het centrum van Londen. Wel zo praktisch!

Hoe vaak gaat de trein naar Londen?

Last van stress als je op tijd je vlucht moet halen? Reizen met de trein is behoorlijk ontspannend. Je hoeft je geen uren van tevoren te melden op het vliegveld. Trein gemist? Dan neem je gewoon de volgende. Er gaan dagelijks maar liefst 7 treinen richting Londen. Je kunt reizen vanaf Amsterdam Centraal of Schiphol, maar ook vanaf Den Haag HS, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal. In Brussel stap je over op de trein naar Londen.

Hoeveel kost een treinticket naar Londen?

Reizen met de trein is niet duurder dan vliegen. Een treinticket heb je al voor € 50 en een retourtje heb je al vanaf € 113. Wil je een goedkoop ticket scoren? Houd aanbiedingen dan regelmatig in de gaten. Prijzen voor treintickets kunnen in verschillende periodes van het jaar duurder of juist goedkoper zijn.

Hoe boek je een treinticket naar Londen?

Wil je een treinticket naar het centrum van Londen boeken? Dat kan via NS Hispeed.nl. Op deze website vind je ook meer informatie over reistijden en prijzen. Of vul onderstaand formulier en zoek naar betaalbare online treintickets.


Nog meer tips voor een weekend Londen?
Lees ook: Goedkoop vliegen naar Londen